‘Willen jullie meewerken aan de ontwikkeling van de routing in ons nieuwe gebouw en dit vertalen in een heldere, bij Endemol Shine passende vormgeving?’

 

Het was een droomopdracht: van het begin tot einde meedenken over hoe werknemers en bezoekers van het enorme gebouw zich op een zo efficiënt en prettig mogelijke manier door het pand kunnen bewegen. Maanden lang overlegden we, dachten samen na, liepen rond, fotografeerden en spraken met experts. Helmen op en laarzen aan. Vervolgens gingen we aan het werk om onze plannen in vorm en beeld te vertalen. Omdat Endemol een visueel bedrijf is kozen we voor een visuele communicatie: helder, veel beeld maar ook eigen en eigenwijs.

Lift-, etage- en kamerborden, markering van de trappenhuizen, beplakking van kleedkamers, avids, de grote en kleine studio’s, de routeborden en borden met logo’s op en rondom het pand en in de parkeergarage en heel veel pictogrammen en meer, veel meer. Allemaal in eigen Endemol stijl.

Om de huisstijl te verankeren legden we alles vast in een uitgebreid huisstijldocument waarin elk onderdeel is beschreven.